Fjelltelemark og Gaustadtoppen

I Telemark er det mye høgfjell. En del av Hardangervidda, Europas største høgfjellsplatå, ligger i Telemark. Noe av det mest storslagne av dette høgfjellet kan du oppleve på denne dagsturen. Turen er på ca 200 km.

Denne dagsturen går via Brunkeberg – Morgedal – Høydalsmo (Her ble verdens første hopprenn på ski arrangert i Oftebakken) – Rauland med kunstutstilling og galleri- Industrimuseet på Vemork før Rjukan. Her ble verdens største kraftstasjon bygd i 1911 og her utspant thrilleren ”Kampen om tungtvannet” i 1943 med sabotasjen og sprengningen av anlegget. Filmen ”Heroes of Telemark” er bygget på denne hendelsen. Åpent 1.5 til 30.9, se www.visitvemork.com.

Deretter går tuen til industrisamfunnet Rjukan, et samfunn som ble grunnlagt for vel 100 år siden og som bygget på utnyttelsen av vannkraftressursene i produksjon av kunsgjødsel. Krossobanen, en to-tausbane, tar deg opp fra bunnen av dalen og opp til kanten av Hardangervidda der du får en fantastisk utsikt.

 Fra Rjukan kan du kjøre fjellvegen over til Sauland det du ser et av Norges vakreste fjell Gaustatoppen fra mange vinkler. Veien passerer foten til dette mektige fjellet som er på 1882 m.o.h. Fra toppen kan du i klart vær se 1/6 av Norge. Ca 30 000 personer besøker denne toppen i året. Fotturen opptil toppen tar 2-3 timer og nedturen omtrent det halve. Turisthytta på toppen serverer de nydeligste vafler og er åpen hele sommersesongen. Hjemveien går via Sauland – Seljord og Brunkeberg til Vrådal. Dette er en lang dags tur med kjørelengde ca 200 km 

 Webcam

Kontakt oss

Øyvegen 95, N-3853 Vrådal, Norway
Tel +47 35056183
Fax +47 35056220
E-mail: info@hyttegrend.no
Org nr: NO892963932MVA

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.